It is located in the inner-city suburb of Glebe known for its Victorian terrace houses and narrow streets. more or less más o menos. The Fisher & Paykel Series.

Overlooking the Sydney skyline, Chenchow Little's Glebe House replaces a dilapidated cottage with an arresting two-storey four-bed home for a family of five Three Fold Studio - The Design Files Crafted with deference to the sculptural potential of architecture, this compact family home by Chenchow Little with “elastic” geometry is a lesson in tectonic editing.

It is located in the inner-city suburb of Glebe known for its Victorian terrace houses and narrow streets.

newsletter Subscribe to a f a s i a. Adsense 2 300×600 . Glebe House . Completed in 2019 in Sydney, Australia. Add to MyArchiExpo favorites. FURNITURE: Custom dining table by JP Finsbury Custom master bed by David Muston: Anibou Glebe NSW 2037, Australia . A Curated Experience – Slow Beam by Sarah Trotter and Lauren Bamford. Glebe House by Chenchow Little is sited on an awkwardly shaped block, hemmed in by neighbours. The compact dwelling was designed for a family of five and conveys a succinct architectural approach based on skilful editing. Photograph by Peter Bennetts Glebe House is the latest iteration of spatial gameplay in Chenchow Little’s repertoire.

While ‘on a typical inner-city site, the centre of the house is often dark and introverted with a poor outlook’, the pair were determined to create ‘a serene, sculptural space flooded with light’ for a family of five. Search for: Trending now.

Glebe House by Chenchow Little is situated on a sandstone cliff face in inner-city Sydney. Photo: Peter Bennetts. Tony Chenchow and Stephanie Little of Chenchow Little Architects took on answering those questions with vigour in this new residential project in Glebe. The post Arches puncture floors and walls of Glebe House by Chenchow Little Architects appeared first … 20-27. The site for the Glebe House is elevated above a sandstone cliff face and overlooks the Sydney city skyline.

The site for the Glebe House is elevated above a sandstone cliff face and overlooks the Sydney city skyline. The site for the Glebe House is elevated above a sandstone cliff face and overlooks the Sydney city skyline. The arched windows align with arched cutouts in the floor plate to create dramatic three-dimensional internal voids. Feb 28, 2020 - Completed in 2019 in Sydney, Australia. social. While ‘on a typical inner-city site, the centre of the house is often dark and introverted with a poor outlook’, the pair were determined to create ‘a serene, sculptural space flooded with light’ for a family of five. The allotments in the area are small and the density of the housing is very high compared to the average Sydney suburb. The compact dwelling was designed for a family of five and conveys a succinct architectural approach based on skilful editing. Newsletter. Savio, Gemma, "Glebe House by Chenchow Little", Houses (Australia), Issue 130, 2019, pp. Photography is by Peter Bennetts. "Chenchow Little, Glebe House" GA Houses (Japan), Issue 164, 2019, pp. Manufacturers: North Shore Custom Cabinetry, Sculptform, Windoor Pty Ltd. Tony Chenchow and Stephanie Little of Chenchow Little Architects took on answering those questions with vigour in this new residential project in Glebe. The allotments in the area are small and the density of the housing is very high compared to… coda. ... site in the Sydney suburb of Glebe became the formative pressure through which Chenchow Little Architects devised the Glebe House. But Chenchow Little take the concept of traditional Victorian arched openings to a new level by inserting them within the Glebe House in both elevations and on the plan. Text description provided by the architects. Glebe House by Chenchow Little Photo by Peter Bennetts. Designed by Chenchow Little Architects, the Glebe House – so called for its location in the Glebe suburb of Sydney – is a whirl of curving interior walls and windows, that seek a little playful inspiration in the way the shapes mimic the decorative arched windows of a neighboring Victorian terrace.

“We use geometry to blur the experience of what’s inside and outside in a way that elongates the space. Nel 1970 Friedman pubblicava questo testo "L'Architettura mobile".